Parkeervergunning voor emissieloze brommobiel

U kunt een parkeervergunning aanvragen voor een emissieloze brommobiel, zoals de e-Aixam. Met deze parkeervergunning kunt u in de hele stad parkeren op plekken waar betaald parkeren geldt. Dit is een proef. De proef loopt tot 1 juli 2024.

Hebt u geen parkeervergunning voor uw emissieloze brommobiel en parkeert u in een parkeervak? Dan kunt u een parkeerbon krijgen. U mag uw emissieloze brommobiel niet op de stoep parkeren. U kunt deze vergunning aanvragen als bewoner of als bedrijf.

Hoe werkt het?

U moet sinds 20 juli 2020 parkeergeld betalen voor brommobielen met kenteken. Daarom kunt u op proef een tijdelijke parkeervergunning aanvragen voor uw emissieloze brommobiel.

  • Met de parkeervergunning parkeert u in de hele stad. De parkeervergunning is niet gekoppeld aan een vergunninggebied. Parkeert u in een gebied met een blauwe zone? Dan hebt u ook een ontheffing blauwe zone nodig.
  • Er is momenteel geen wachtlijst voor deze vergunning. Er zijn maximaal 3.000 tijdelijke parkeervergunningen beschikbaar. Op dit moment zijn er nog vergunningen beschikbaar.
  • U kunt deze vergunning ook aanvragen als u in een gebied woont waar geen parkeervergunningen voor bewoners of bedrijven meer worden uitgegeven.
  • De parkeervergunning is geldig tot 1 juli 2024.
  • U kunt de parkeervergunning aanvragen als bewoner of als bedrijf.

Bekijk hier speciale pagina op de website van de Gemeente Amsterdam hoe u dit kunt regelen.

min_aixam-e-coupe-premium

Laat u verleiden door het comfort van een 100% stille rit. Elegant en zuinig, uw dagelijkse ritten worden volledig nieuw achter het stuur van de e-Coupé Premium.

min_aixam-e-truck-fourgon_1

e-TRUCK is het enige compacte 100% elektrische voertuig zonder autorijbewijs. e-TRUCK is ecologisch, gebruiksvriendelijk en veilig

Deel dit met je vrienden